Eleonora Udroiu

Eleonora Udroiu

Peste 13 ani de experienţă în domeniul dreptului energiei, al dreptului concurenței și al dreptului comercial.

A asistat actori importanți din sectorul energiei electrice atât în contextul unor operaţiuni de privatizare a unor societăţi din sectorul gazelor naturale si al energiei electrice, precum şi în probleme specifice de reglementare în domeniu.

A asistat companii internaţionale de renume într-o gamă largă de probleme de antitrust (acorduri orizontale/verticale, probleme specifice întreprinderilor care deţin o poziţie dominantă, s-a ocupat de cazuri majore de concentrări economice, etc), a redactat şi a revizuit diverse tipuri de contracte comerciale.

A fost implicată atât în cazuri la nivel naţional cât şi la nivel european şi a lucrat îndeaproape cu avocaţi corespondenţi din Bruxelles.

Proiecte recente

A reprezentat o importantă societate română care activează în sectorul energetic în cursul unei investigaţii desfăşurate de Comisia Europeană – Direcţia Generală Concurenţă.

A asistat şi reprezentat un important grup român care operează în sectorul distribuției şi furnizării de gaze naturale în zona de Sud-est a României într-o serie de litigii împotriva Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), în legătură cu preţurile şi tarifele reglementate.

A asistat unul dintre cei mai mari operatori internaţionali de telefonie, precum şi o importantă societate internaţională din domeniul asigurărilor cu procedurile de control al fuziunii în România, referitoare la dobândirea controlului comun, asupra unei companii franceze activă în sectorul bancar.

Domenii de activitate:
Dreptul Concurenței & Distribuție și Protecția Consumatorilor / Dreptul Proprietăţii Intelectuale & Protecția Datelor Personale