Contencios

Contencios

 

Legal 500 EMEA

„Echipa Leroy şi Asociaţii este ‘specializată în litigii de drept administrativ’ precum cazurile de concurenţă şi achiziţii.” – Legal 500, Ediţia 2016

 

Echipa noastră de litigii şi arbitraje deţine o experienţă remarcabilă în materie de litigii şi arbitraje. Avocaţii noştri au asistat şi reprezentat clienţii în litigii care acoperă multiple arii din dreptul afacerilor, precum drept civil şi comercial, dreptul societăţilor, fuziuni şi achiziţii, drept bancar şi financiar, drept public, energie, asigurări şi transporturi, insolvenţă, dreptul concurenţei şi distribuţie, dreptul muncii, drept imobiliar şi dreptul proprietăţii intelectuale.

Echipa oferă asistenţă clienţilor locali şi internaţionali în toate etapele disputelor. Înainte de naşterea litigiului, avocaţii noştri efectuează audituri juridice şi de risc şi planifică strategii pre-contencioase. Membrii echipei asigură consultanţă şi asistă clienţii în cadrul negocierilor pre-contencioase sau a procedurilor alternative de soluţionare a disputelor. În cazul în care aceste demersuri nu conduc la soluţionarea neînţelegerilor dintre părţi, avocaţii noştri se ocupă de acţiunile în faţa instanţelor naţionale şi arbitrale. Echipa asistă clienţii şi cu privire la redactarea acordurilor tranzacţionale şi la punerea în executare în România a sentinţelor naţionale şi internaţionale sau a hotărârilor tribunalelor arbitrale.

Cu scopul de a oferi clienţilor noştri cele mai bune servicii, am alcătuit o echipă formată din cei mai buni specialişti din fiecare arie de practică a societăţii noastre, însoţiţi de litigatori profesionişti.

Proiecte reprezentative:
 • Am asistat un operator important de pe piaţa gazelor naturale din România într-un proces împotriva Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, în care clientul nostru a solicitat despăgubiri pentru eşecul Autorităţii de a-şi îndeplini obligaţiile legale cu privire la stabilirea unor preţuri reglementate pentru furnizarea gazelor naturale.
 • Am asistat o companie internaţională din domeniul producţiei şi comercializării de combustibil de tip jet fuel şi kerosen într-un litigiu cu un fost angajat privind anularea unei decizii de concediere.
 • Am asistat o societate germană din sectorul reciclării deşeurilor metalice în cadrul obţinerii procedurii de exequatur a unei sentinţe a Curţii Internaţionale de Arbitraj din Paris pronunțate împotriva unei societăți române.
 • Am asistat o societate de prim plan din sectorul electricităţii în cadrul unui litigiu cu privire la un acord de privatizare încheiat cu o entitate deţinută de statul român.
 • Am asistat un fabricant de automobile american în cadrul unor neînţelegeri cu membrii reţelei sale de distribuţie.
 • Am asistat un important fabricant de vehicule industriale în cadrul unui litigiu împotriva unui fost distribuitor.
 • Am asistat o companie aeriană, asigurătorii şi reasiguratorii acesteia, în cadrul cererilor de despăgubire formulate de pasageri ca urmare a unui accident.
 • Am asistat un important fabricant de automobile în cadrul unor proceduri contencioase privind acţionării săi minoritari.
 • Am asistat un grup francez, lider în sectorul echipamentelor electrice, în cadrul procedurilor pre-contencioase iniţiate de unul dintre concurenţii săi care a trimis notificări privind încălcarea design-urilor industriale.
 • Am asistat filiala română a unei societăţi europene din sectorul gazului în cadrul unui litigiu legat de furnizarea şi distribuţia de gaz natural, împotriva unuia dintre cei mai importanţi furnizori de gaz din România.
 • Am asistat o bancă română de prim rang, în calitatea sa de creditor şi preşedinte al comitetului de creditori, în cazul insolvenţei celui mai mare producător de energie hidro din România.
 • Am asistat o companie americană de ambalare în procesul de recuperare a creanţelor intentat unui producător român de vinuri aflat în insolvenţă.
 • Am asistat o importantă editură franceză în cadrul unui litigiu iniţiat de un autor român care a solicitat Curţii de Apel din București să constate inexistenţa dreptului de autor al clientului nostru în legătură cu o operă literară în România.
 • Am asistat un grup francez în cadrul unei acţiuni judiciare împotriva unei decizii a Consiliului Concurenţei cu privire la o presupusă practică restrictivă de concurenţă.